søndag den 30. september 2018

Søndag på sofaen

2. Almost Famous // 3. Garden State
Endelig fik jeg taget mig sammen til at lave det femte indlæg i Sunday Movies kategorien. Denne gang er det 3 film, som jeg bliver ved med at vende tilbage til, og jeg har mindst set hver film 5 gange. Det er generelt svært for mig at forklare, hvorfor en film er så god, at jeg får lyst til at se den igen og igen, men hvis jeg tænker på disse 3, er ligheden et godt soundtrack, en helt unik stemning og et godt manuskript.


The Virgin Suicides (1999)
Sofia Coppolas første spillefilm som instruktør. Jeg var tryllebundet fra første gang, jeg så den. På det tidspunkt var det muligvis fordi, at min største barndomsforelskelse Josh Hartnett spillede den mandlige hovedrolle. I dette mesterværk af en ungdomsfilm ser vi 5 smukke søstres liv set igennem deres egne og nabodrengenes øjne. Pigernes forældre er meget strikse og religiøse, og holder dem indespærrede i huset i håb om, at de ikke gør noget, der går imod deres ønsker. Pigerne begynder at kommunikere med drengene i huset på den anden side, og drengene forestiller sig hvordan, at deres liv kunne være, hvis pigerne var en del af det. En utrolig smuk og stemningsfuld film med en tragi-romantisk slutning, som sætter sine spor.

Almost Famous (2000)
Almost Famous er instrueret af en af mine favoritinstruktører – Cameron Crowe. Hvis i ikke har hørt om ham, så kan jeg anbefale jer at se alle film, som han har instrueret, da jeg endnu ikke har set en, som jeg ikke kunne lide. Filmens soundtrack er mit absolut yndlingssoundtrack, da det inkluderer numre fra musikalske favoritter som Led Zeppelin, Simon and Garfunkel, Cat Stevens og Elton John. Filmen omhandler William Miller, en ung dreng som får chancen for at skrive en artikel om et nyt rockband for Rolling Stones. Han tager med dem på turné, og begår den fejl, som han har fået at vide, at man ikke må begå, han bliver venner med dem. Denne film er klart i toppen over mine yndlingsfilm, og jeg kunne næsten se den hver dag, da den altid giver mig et smil på læben.

Garden State (2004)
I kender måske Zach Braff som J.D fra Scrubs. I denne film, som han selv har instrueret, spiller han også hovedrollen Andrew, som rejser hjem til sin hjemby efter næsten et årti på grund af sin mors begravelse. Han rejste væk for at forfølge sin skuespillerdrøm, som aldrig rigtig blev udløst. På trods af dette ses han som en helt i hjembyen. Han møder Sam, spillet af Natalie Portman i en af sine mest charmerende roller, som begynder at ændre hans syn på tilværelsen. Se b.la. dette klip og bliv lidt mere forelsket i Natalie, end du muligvis er i forvejen.


https://a-bloggers-lifedk.blogspot.com
https://blogger-ladydk.blogspot.com
https://mode-toejdk.blogspot.com
https://www.blogger.com/profile/16677346815245671097
https://hygge-bloggendk.blogspot.com

https://blogger-bavl-og-foto.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar